Boerenbruidspaar 2024

Boerenbruidspaar 2024

Bruidegom Eric de Kunning van Gerard van ‘t Hout en Maria oit Mierle en bruidje Loetje van Cis op d’n bult oit Hellemond en Mart van de hei oit Mierle.

 

 

 

De familie Spekjagers met in hun midden het boerenbruidspaar.

 

 

Eric de Koning & Loes van de Sande Boerenbruidspaar 2024

Zelden zal het carnavals- en feestgehalte zo hoog zijn geweest binnen de familie van een Mierloos Boerenbruidspaar dan het boerenspul dat zaterdagavond 16 december op het podium stond tijdens de bekendmaking van het 43ste Boerenbruidspaar. Het zal dan ook niemand verbazen dat zowel het gloednieuwe boerenstel Eric de Koning en Loes van de Sande evenals de ‘familie Spekjagers’ nu al uitkijken naar carnavalsdinsdag 13 februari 2024, de dag van de onechte trouwerij.

Zoals vele voorgaande keren dat er bij de Spruwwejagers Boerenbruidsparen bekend werden gemaakt was het ook zaterdagavond 16 december in residentie ‘t Mierles Huukske weer één groot ludiek gebeuren voordat alle hoofdrolspelers uiteindelijk ontmaskerd waren. Tijdens het tonen van een ludiek filmpje,  werd meer dan duidelijk dat bruidje Loes kosten noch moeite had gespaard om bruidegom Eric te strikken. En jawel met behulp van de rest van het boerenspul zag ze tot grote opluchting eindelijk haar jarenlange stille wens uitkomen. De noodkreet ‘IK WIL EEN MAN’ te zien in het filmpje kwam uit en bruidegom Eric zwichtte uiteindelijk voor de charmes en doorzettingsvermogen van zijn aanstaande boerenbruid Loetje. Na het filmpje was er aansluitend nog een prominente rol weggelegd voor de onechte ambtenaar van de burgerlijke stand Marius die zich ondanks alle hectiek niet gek liet maken.

Echte carnavalsliefhebbers

Na wat geharrewar gingen uiteindelijk bij het gehele boerenspul één voor de één de maskers af. En zoals een beetje te verwachten: achter de laatste ‘varkenskoppen’ scholen uiteindelijk

bruidegom Eric de Kunning van Gerard van ’t Hout en Maria oit Mierle en bruidje Loetje van Cis op d’n bult oit Hellemond en Mart van de hei oit Mierle. In het dagelijks leven bekend als Eric de Koning en Loes van de Sande. Twee echte doorgewinterde carnavalsliefhebbers, waarvan de bruidegom al vele jaren een prominente rol vervult binnen de Mierlose Spruwwejagers en bruid Loes al vele jaren een duizendpoot bij de bevriende carnavalsvereniging de Spekzullekes uit Brouwhuis. Vandaar dat naast vele Spruwwejagers tijdens het aantekenen en de bekendmaking van het Boerenbruidspaar 2024 ook opvallend veel Spekzullekes aanwezig waren in de residentie van ’t Mierles Huukske in Mierlo. Dat het bonte gezelschap het komende carnavalsjaar door het leven zal gaan als de ‘familie Spekjagers’ is dan ook een puzzel uit één stuk en een ideale gelegenheid tot extra verbroedering tussen beide verenigingen.

Enthousiast gezelschap

Het enthousiaste gezelschap van het boerenspul is dan ook een mooie mix van Spruwwejagers en Spekzullekes. Naast het Boerenbruidspaar Eric en Loetje maken ook Vadder Michiel d’n klirreboer van Maria de neister (Michiel Lenssen), Moeder Anny van Han van Luikske oit Kelding (Anny Goede), Getoige Aart van Aart en Fietje oit ‘t Lampegat (Aart van der Gaarden) en Bruidsjonker ons Thijske bekand skoolmister oit de Willeminastroat (Thijs de Koning) deel uit van het boerenclubje vanuit de familie van de bruidegom. Bruid Loetje weet zich de komende carnavalsmaanden gesteund door Vadder Koos van Arie van van Vlissingen en Toos de Pirreplukster oit Hellemond (Wilbert Kweens) Moeder Helga van Henk en Bertha oit de Wezelstroat oit Hellemond (Helga van de Voort), Getoige Kaatje van Jan en Josine van de spoiterij oit Mierle (Caroline Lammers) en Broidsmeiske ons Lisa ut huppeldepupke oit Brauwes (Lisa Meulendijk).