Prins & Adjudant

Prins & Adjudant

Prins & Adjudant van C.V. de Spruwwejagers

Motto:

“ Spaar niet de centen maar de momenten “

Prins Jack (Ritzen) d’n Urste

Jack Ritzen

62ste Prins der Spruwwejagers

Het is zaterdag 25 november, de sterfdag van de Argentijnse voetballegende Diego Armando Maradona; de geboortedag van de Nederlandse Zeevaarder Piet Hein; Formule 1 coureur Sebastian Vettel die voor de derde maal op rij wereldkampioen Formule 1 werd. Maar ook de dag dat Jack Ritzen in 2023 onder grote belangstelling in residentie ’t Mierles Huukske gepresenteerd werd tot 62 ste Prins der Spruwwejagers! Eindelijk, eindelijk kon Prins Jack d’n Urste die avond iets na ‘elluf over elluf’ helemaal los gaan en hoefde hij na maanden geen leugentjes om bestwil meer te verzinnen. En hij had er zin in toen hij als ‘winnaar’ van het Wie van de Drie spelletje door onze eigen Vorst (en gelegenheid quizmaster) Marius werd aangekondigd als de gloednieuwe Prins der Spruwwejagers.

Na volledig geïnstalleerd te zijn, zijn vrouw Linda en de kinderen het podium hadden betreden, Prins Jack bekend had gemaakt dat Tarek Bayoumy het carnavalsseizoen geen deel zou uitmaken van de wijze Raad van Elf, maar 365 dagen zal klaar staan als zijn Adjudant, maakte hij ook zijn persoonlijke carnavalsmotto bekend: ‘Spaar niet de centen, maar de momenten’. Ook maakte hij de winnaar van het prinsroaje bekend en zwaaide hij tussendoor als een volleerd carnavalsprins met de prachtige Spruwwejagers scepter.

Alvorens de nieuwe Prins en zijn Adjudant bekend werden gemaakt was eerder op de avond in aanwezigheid van de bevriende carnavalsverenigingen De Kersepit, De Houtse Kluppels en De Dommelkanters (onder aanvoering van Prinses Karin, zeer gewaardeerd Spruwwejager) al op passende wijze afscheid genomen van Prins Perry d’n Urste en zijn Adjudant Marcel. Wat hebben de gebroeders Tijs genoten van hun jaar als Prins en Adjudant en wat hebben de Spruwwejagers van hen genoten! Prins Perry bedankt! Adjudant Marcel! En natuurlijk niet te vergeten, hun echtgenotes Marjon en Anita, bedankt!

11 lastige tips

Weken lang gonsde het van de geruchten wie vanaf 25 november 2023 voor een jaar lang de scepter zou mogen gaan zwaaien bij De Spruwwejagers in het Mierlose Kersenrijk. Wie o wie kon de weken in aanloop naar de Prinsbekendmaking gelinkt worden aan de tips? Het bleken 11 lastige tips te zijn. Tenminste zo bleek uit de briefjes die ingeleverd waren voor het Prinsroaje. Meer foutieve namen, dan de juiste naam. Maar goed, het hoeft niet altijd super makkelijk te zijn, de vaste kapers groepen mogen ook wel eens tot het uiterste te gaan!

Menig keer hoorde je in de weken voorafgaand aan de bekendmaking dan ook: “Wie zou de nieuwe Prins worden?” Die eer blijkt uiteindelijk te zijn weggelegd voor de 42-jarige Jack Ritzen, reeds 12,5 jaar getrouwd met Linda en gezamenlijk de trotse ouders van zoon Finn (voormalig Jeugdprins en Adjudant) en dochter Roos (sinds twee jaar lid van de dansgarde der Spruwwejagers). In het dagelijks leven is Prins Jack d’n Urste werkzaam als concept designer bij Capgemini. Dat de opvolger van Prins Perry bijzonder actief is blijkt wel uit zijn hobby’s: mountainbiken op de hei, tennis, illustreren, boeken over psychologie en filosofie, BBQ-en, genieten van lekker eten en een goeie borrel. Wat de nieuwe Dorstlustige Hoogheid typeert en zoals hij er tijdens de voorbereiding richting zijn Prinsenschap is ingegaan zegt voldoende! Met carnaval gaan we niet links, met carnaval gaan we niet rechts, met carnaval Ritzen we en komen we samen.

Dat carnaval Prins Jack niet vreemd is en het cijfer 11 voor hem en zijn vrouw heel bijzonder is, blijkt wel uit hun trouwdatum (11 maart 2011) en de geboorte van hun dochter op de 11e van de 11e negen jaar geleden.

Adjudant Tarek

Prins Jack d’n Urste zal het nieuwe carnavalsseizoen 2024 dus worden bijgestaan door zijn Adjudant Tarek Bayoumy. Getrouwd met oud-dansmarieke Leandra en samen vier kinderen te weten Esi (lid van de dansgarde), Vigo (oud-Jeugdprins en Adjudant) en de twee jonge Spruwwe Jackson en Bobby.

Adjudant Tarek, is eigenaar van Dinotec B.V. en een echte familieman met een voorliefde qua hobby’s voor zijn favoriete clubs Mifano en PSV. Sinds het memorabele interview op tv na afloop van PSV-Ajax in april 2023 geniet Tarek grote bekendheid in binnen- en buitenland als Mr. Bavaria. Eenzelfde geldt ook vanwege zijn rol in de Rood Wit Podcast waar wekelijks het wel en wee over zijn favoriete club PSV wordt besproken en Mr. Bavaria een prominente inbreng heeft. Of dit alles nog niet genoeg is, verricht hij ook nog eens diverse hand- en spandiensten binnen De Spruwwejagers. De club die hij samen met Prins Jack d’n Urste het aankomende jaar ongetwijfeld op sleeptouw zal nemen!

Prinsreceptie 14 januari 2024

Op zondag 14 januari 2024 krijgt Prins Jack d’n Urste namens De Spruwwejagers een Prinsreceptie aangeboden samen met zijn Adjudant Tarek. Plaats van handeling residentie ’t Mierles Huukske, Vesperstraat 8 te Mierlo.