Tips 2023

Tips 2023

Tips 2023

Tip 1: Elf staat bij hem centraal.
Tip 2:Je komt hem op de snelweg tegen.
Tip 3:Gaat hij al regelmatig over de tong?

Tip 4: Het was een kwestie van geduld.
Tip 5: Blond had al vroeg de overhand.
Tip 6: Hij leidt alles in goede banen.

Tip 7: Het was een tandje bijzetten.
Tip 8: Het was voor hem een non issue.
Tip 9: Zo zie je maar alle wijzen komen uit  het Oosten.

 

10) Hij wordt niet graag getackeld.

11) Het einde was voor hem het begin.  

 

Deel 1

Mierlo – De pepernoten liggen sinds enkele weken alweer in de schappen. Dat wil natuurlijk zeggen dat Sinterklaas in aantocht is. Maar niet alleen Sinterklaas is in aantocht ook de opvolgers van Prins Perry d’n Urste en Adjudant Marcel van C.V. de Spruwwejagers uit Mierlo staan op het punt om bekend gemaakt te worden.

Afgelopen jaar werd voor het eerst sinds jaren de carnaval centraal in het Mierloose Kersenrijk gevierd. En ook nu zijn alle verenigingen weer volop bezig aan de voorbereidingen om dit prachtige feest te organiseren. De aanstaande nieuwe Dorstlustige Hoogheid was dan ook blij verrast met het nieuws dat J.C.V. de Stillekes een doorstart probeert te maken. Dit in samenwerking met de Mierlose basisscholen en C.V. de Spruwwejagers. De jeugd heeft immers de toekomst.

Dit jaar gaat het prinseroaje bij de Spruwwejagers iets anders dan je gewend bent. Je ontvangt namelijk via de krant drie keer drie tips en een keer twee tips. Op de social mediakanalen van C.V. de Spruwwejagers vindt je afbeeldingen waarin de tips uitgebeeld staan. Om je op weg te helpen naar de identiteit van de nieuwe Hoogheid der Spruwwejagers, ontvangt je hierbij de eerste drie tips:

Deel 2

Mierlo – Het is bijna zover, de elfde van de elfde oftewel de officiële opening van het carnavalsseizoen. De drukke periode breekt nu echt bijna aan, de tijd van prinsenbekendmakingen en recepties. Nu nog even rustig aan doen, zodat de nieuwe Prins der Spruwwejagers uit Mierlo daarna echt kan knallen. Dat de nieuwe hoogheid er samen met zijn Adjudant naar uitkijkt staat buiten kijf.

De eerste drie tips zijn inmiddels in de openbaarheid gebracht en ook de eerste afbeelding heeft u voorbij kunnen zien komen. Een andere manier van het Prinsenroaje bij C.V. de Spruwwejagers. Heeft het u op andere ideeën gebracht? Of blijft u bij de uw eerste gedachte? De nieuwe Prins der Spruwwejagers heeft dat wel; zijn eerste gedachten op de vraag: “Wil jij de nieuwe Prins der Spruwwejagers 2024 worden was zijn antwoord volgens de Prinsencommissie resoluut JA”. Dit enthousiasme straalt hij altijd al uit, moet je nagaan als hij dadelijk eindelijk zijn pak aan heeft. Om achter de identiteit van de nieuwe Dorstlustige Hoogheid der Spruwwejagers te komen bijgaand wederom drie nieuwe tips.

 

Deel 3

Mierlo – Afgelopen weekend was het dan zover, de start van het carnavalsseizoen. Ut stu naw echt te gebeure!

Toch was de ‘ellufde van d’n ellufde’ een andere dag dan normaal voor C.V. de Spruwwejagers. Op deze dag namen zij afscheid van de Spruw van de Eeuw, Rini van Hoek. Zoals Rini gewild zou hebben, ging diezelfde avond toch de vlag in de mast. En werd het seizoen geopend met een toast op Rini.

Of de nieuwe Prins daarbij was? We geven wederom drie tips weg om achter zijn identiteit te komen.

Deel 4

Houdoe en bedankt Prins Perry d’n Urste

Mierlo – Zijn interne afscheidsfeestje als Prins der Spruwwejagers vierde hij een weekje geleden al, maar de aller allerlaatste polonaise voor Prins Perry (Tijs) d’n Urste staat voor aanstaande zaterdag 25 november in het dikke draaiboek van carnavalsvereniging De Spruwwejagers uit Mierlo vermeld.  

Samen met zijn Adjudant Marcel zal de enthousiaste Prins in aanloop naar de bekendmaking van de nieuwe Dorstlustige Hoogheid, omstreeks de klok van elf over elf, nog één keer alle remmen los gooien. En dat dan het ‘houdoe en bedankt’ door de zaal van residentie ’t Mierles Huukske zal schallen is nu al geen verrassing meer!

Ook de komst van de bevriende Kersepitten en Houtse Kluppels naar het Prinsenbal op zaterdag 25 november zal niemand bevreemden. En wat te denken van de komst van de Eindhovense ‘Carnavalsclub der Ambtenaren’, de Dommelkanters, waar niemand minder dan Spruwwejager Karin Joosten als Prinses de scepter zwaait. Het belooft een geweldige avond te worden. Aanvang 20.30 uur, gratis entree, én muziek van Hans d’n Brabander.  

Wie van de Drie

Ongetwijfeld hét hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van de gloednieuwe Prins der Spruwwejagers. Eentje die velen zal verrassen, zo veel is inmiddels wel duidelijk de tips tegen het licht houdend. “Of hij gekaapt zal worden is nog geen zinnig woord over te zeggen”, aldus de Prinsencommissie, die wel duidelijkheid gaf over het thema van de bekendmaking. Wie van de Drie! Onder leiding van Vorst Marius en met juryvoorzitter Jeroen wordt de enige echte nieuwe Prins der Spruwwejagers uit de hoge hoed getoverd.  

Prinsreceptie

Zoals een goede traditie bij de Mierlose Spruwwejagers zal de nieuwe Prins en zijn Adjudant half januari een prinsreceptie krijgen aangeboden. Om precies te zijn op zondag 14 januari 2024 in residentie ’t Mierles Huukske, Vesperstraat 8 te Mierlo.  

Denk je al te weten wie de opvolger van Prins Perry d’n Urste wordt en wil je kans maken om dit jaar het prinseroaje te winnen? Doe dan voor slechts € 0,50 mee aan het prinseroaje door een briefje in te vullen bij ’t Mierles Huukske te Mierlo.